چاپ

881696412_139802031259.jpg

 

لبنیات فواید زیاد و متنوعی برای بدن انسان دارد. عمده‌ترین دلیلی که همیشه برای مصرف شیر و لبنیات ذکر می‌شود تامین کلسیم مورد نیاز برای بدن است اما این تنها خاصیت لبنیات نیست چرا که می‌تواند منبعی برای تامین ویتامین دی،فسفر و سایر منابع معدنی و ویتامینی هم باشد. مصرف لبنیات باعث سلامت استخوان‌ها، جلوگیری از پوکی استخوان، حفظ سلامت دندان‌ها، مقاومت بدن در برابر آسیب‌ها و ضربه پذیری، افزایش انعطاف پذیری، افزایش هوش و ... است. در نتیجه توصیه شده است که تمامی افراد خصوصا کودکان و نوجوانان و افراد سالمند حتما استفاده از انواع لبنیات را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا بتوانند از خواص لبنیات برای بدن انسان و مزایای آن بر روی سلامتی‌شان بهره‌مند شود. با توجه به فواید لبنیات وجود آن در سبد غذایی تمامی افراد یک امر ضروری می­باشد که با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی جامعه کاهش قیمت فرآورده­های لبنی یک امر مهم می­باشد. با توجه به ثابت بودن قیمت شیر و مواد اولیه، کاهش قیمت فرآورده­‌های لبنی باید از بهینه‌­سازی فرآیند تولید و میزان نیروی به کار رفته در این فرآیند و نحوه انجام کار اپراتورها حاصل شود و به منظور بهینه­‌سازی فعالیت­ها و تعداد نیروی اثر گذار بر قیمت فرآورده‌‍­های لبنی می­توان از زمانسنجی و کارسنجی استفاده نمود. زمانسنجی را می­توان استفاده از تکنیک­‌های مختلف به منظور تعیین زمان لازم برای یک اپراتور واجد شرایط که کار مشخصی را درسطح کارایی معین انجام می­دهد تعریف نمود.

در فرآیند تولید و بسته­‌بندی فرآورده‌­های لبنی همچون:

می­توان از زمانسنجی بهره برد و تعداد نیروی درگیر تولید در این خطوط را کاهش داد. از دیگر مسائل تأثیرگذار در قیمت فرآورده­‌های لبنی می­توان به واحدهای ستادی همچون انبار، تعمیرات و پشتیبانی، فروش و ... نام برد که در صورت تجمع نیرو در این واحد­ها تأثیر بسزایی را می­تواند بر قیمت محصولات داشته باشد.

زمانسنجی علاوه بر کاهش قیمت تمام شده می­تواند سبب سهولت در موارد زیر شود.

در فرآیند زمانسنجی و بالانس خط اصلاحات زیادی در خطوط صورت می­گیرد که شامل: اصلاح نحوه تأمین مواد و قطعات به خط، زمانبندی و برنامه‌­ریزی استراحت در خطوط، حذف دوباره کاری­‌ها، حذف فعالیت­های زائد، اصلاح فرآیندها، کاهش ضایعات و ... انجام می­‌شود.